Ce inseamna SEO onsite ?

SEO onsite se refera la ansamblul procedeelor de optimizare a unui site pentru motoarele de cautare care se aplica in interiorul site-ului. Printre procedeele care tin de SEO onsite se numara imbunatatirea indexarii, optimizarea codului sursa, a arhitecturii site-ului, optimizarea continutului textual si a linking-ului intern, optimizarea imaginilor etc.

„SEO onsite” este deseori folosit ca echivalent pentru „SEO onpage„, insa intre cei doi termeni nu exista o echivalenta perfecta. Asa cum indica denumirile, „SEO onsite” face trimitere la optimizarea site-ului, ca ansamblu de pagini web, in vreme ce „SEO onpage” face trimitere la optimizarea unei pagini web. ┬áPractic, vorbim despre acelasi lucru, dar la nivel macro, respectiv micro.

O distinctie mult mai important de facut este aceea intre „SEO onsite” si „SEO offsite„, acesta din urma reprezentand ansamblul procedeelor de imbunatatire a vizibilitatii unui site in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare, aplicate pe alte site-uri, retele de socializare etc. Citeste mai mult despre SEO offsite !