In domeniul optimizarii pentru motoarele de cautare (SEO) , experienta este de o importanta cruciala. Practic, multe din cunostintele teoretice din SEO se valideaza, invalideaza, rafineaza, nuanteaza, actualizeaza pe masura trecerii timpului, deoarece algoritmii motoarelor de cautare se schimba foarte frecvent.
Concurenta online este si ea foarte dinamica, astfel incat un specialist SEO este nevoit sa-si adapteze permanent metodele, atat in functie de dinamica algoritmilor, cat si in functie de specificul pietei in care doreste sa obtina performanta.
Cum recunosti un specialist SEO
NU este specialist SEO o persoana care:
- promite rezultate SEO rapide si sigure
- promite inscrieri in sute de directoare sau „cresterea Page Rank-ului”
- propune texte pentru site cu o densitate a cuvintelor cheie care „supără urechea”
- trimite rapoarte cu link-uri aruncate prin forumuri fara nicio legatura cu site-ul promovat.
„Semnalmentele” unui bun specialist SEO
- vei observa in primul rand o anume prudenta in a-ti promite rezultate „măreÈ›e” (a nu se confunda prudenta cu nesiguranta!)
- specialistul iti va propune obiective realizabile, precum si o strategie de aplicat pentru atingerea acelor obiective intr-o perioada determinata de timp.
- vei remarca o dorinta puternica a specialistului de a-ti intelege business-ul, produsul / serviciul, exprimata prin intrebari directe, menite sa completeze rezultatele cercetarilor personale.
- un specialist iti va spune DACA trebuie sa aloci resurse suplimentare pentru atingerea obiectivelor, cum ar fi colaborarea cu un copywriter sau cu o persoana care sa se ocupe de promovare pe retelele sociale.
- specialistul SEO nu va avea nicio ezitare sau stangacie in a-ti explica ratiunea din spatele modificarilor propuse. Mai mult decat atat, va fi capabil sa iti ofere oricand referinte care sa-i sustina propunerile (link-uri catre documentatia publicata de Google sau catre articole din site-urile de specialitate).
- nu in cele din urma, pe parcursul colaborarii cu un specialist SEO, vei observa imbunatatirea progresiva si durabila a vizibilitatii site-ului tau. In cazul unei colaborari cu un diletant, nu vei observa rezultate, acestea fiind inlocuite de noi promisiuni, sau, daca vei vedea unele rezultate, acestea vor avea o durabilitate foarte redusa, ce nu-ti va permite sa convertesti rezultatele (sa obtii ROI-ul dorit).
Doresti sa devii specialist SEO ? Iti sugeram sa urmezi, pentru inceput, un curs SEO axat pe practica, dupa care sa incerci sa acumulezi experienta, optimizand site-uri cat mai diverse.
Doresti sa apelezi la ajutorul unui specialist SEO care sa iti optimizeze site-ul? Te incurajam sa ne contactezi si sa ne oferi cateva date despre proiectul tau!